Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia Romaniei ar putea creste cu 1% in 2012 - Coface

Economia Romaniei ar putea creste cu 1% in 2012 - Coface


Coface estimeaza pentru Romania o crestere economica de 1% in acest an, in timp ce pentru Bulgaria preconizeaza un avans economic de 0,4%.

Coface a mentinut ratingul Romaniei la "B", clasa de risc acordata in ianuarie 2010, potrivit lui Julien Marcilly, seful Diviziei Risc de tara a Coface.

Cea mai bine plasata tara din Europa Centrala si de Est este Cehia, cu calificativul "A2", in scadere, urmata de Estonia, Polonia si Slovenia, cu clasa de risc "A3", iar pe ultimul loc se situeaza Serbia, cu "C".

Ratingul de tara masoara riscul mediu al aparitiei incidentelor de plata inregistrate de companiile dintr-o anumita tara. Ratingul Coface are sapte clase de risc, respectiv "A1", "A2", "A3", "A4", "B", "C" si "D".

Totodata, Coface estimeaza pentru tarile din Europa emergenta un avans al economiei de 1,9%, iar pentru zona euro preconizeaza o decelerare a cresterii economice de 0,5% in acest an.

Potrivit lui Mario Draghi, cresterea economica din zona euro a ramas la valori mici, din cauza intensificarii tensiunilor din pietele financiare.

BCE se asteapta ca economia din zona euro sa-si revina doar treptat. Economia din zona euro va inregistra o scadere intre 0,6 si 0,2% in 2012, potrivit estimarilor facute in septembrie, si o oscilatie intre -0,4% si crestere de 1,4% in 2013.

Presedintele BCE: Economia din zona euro scade in 2012 cu pana la 0,6%

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 953 ori