Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coface: Ratingul de tara pentru Romania se mentine la A4- in septembrie 2008

Coface: Ratingul de tara pentru Romania se mentine la A4- in septembrie 2008
Coface, furnizor de servicii de informatii pentru afaceri si recuperari de debite in Europa Centrala si de Est, a mentinut ratingul de tara pentru Romania la A4- in septembrie 2008, la fel ca in ianuarie, din cauza dezechilibrelor macroeconomice, potrivit economistului Coface, Yves Zlotowski. Estonia a coborat fata de luna ianuarie de la calificativul A2- la A3, iar Letonia de la A3- la A4. Ratingul de tara tine cont de perspectivele economice, financiare si politice alta tarii, de comportamentul de plata al companiilor, precum si de climatul pentru afaceri.


Recent,  Coface a introdus un nou rating care evalueaza calitatea mediului de afaceri dintr-o anumita tara, mediului de afaceri din Romania atribuindu-se un rating similar cu tari precum Bulgaria si Turcia - A4 - din acest punct de vedere.
Coface Romania
a anuntat ca principala amenintare pentru economia Romaniei vine dinspre segmentul constructiilor, care a fost, de altfel, motorul cresterii PIB-ului.Potrivit reprezentantilor companiei, deficitul de cont curent reprezinta in continuare problema majora a economiei romanesti, desi a aceasta a inregistrat o crestere economica record fata de tarile Uniunii Europene. Pentru sfarsitul anului este prognozat un deficit de cont curent de 13,6 la suta din PIB.La inceputul acestui an, Compania Coface a mentinut ratingul acordat Romaniei la A4 minus cu probabilitatea de a-l scadea pe fondul unor dezechilibre macroeconomice.Printre punctele slabe identificate la vremea respectiva se numarau adancirea deficitului de cont curent si cresterea inflatiei, precum si marirea ratei dobanzii si volatilitatea leului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1389 ori