Romania va coopera cu Danemarca in sectorul zootehnic

Marti, 26 Februarie 2013, ora 15:50
1288 citiri
Romania va coopera cu Danemarca in sectorul zootehnic

Ministrul roman al Agriculturii, Daniel Constantin, a semnat marti la Copenhaga un acord de cooperare in sectorul zootehnic cu Consiliul Danez al Agriculturii si Alimentatiei.

"Semnarea acestui acord este un pas important in colaborarea romano-daneza in domeniul agriculturii. Intentionam sa beneficiem cat mai mult posibil din experienta pe care o are fiecare stat membru al UE in special in domeniul zootehniei, dar si sa imbunatatim relatiile economice cu celelalte state", a afirmat Daniel Constantin dupa semnarea acordului.

Documentul este axat pe cooperarea stiintifica si institutionala pentru a crea conditii favorabile si pentru a furniza sprijin specific activitatii din cadrul industriei zootehnice.

Partile vor facilita transferul de cunostinte si tehnologii cu scopul de imbunatatire a managementului fermelor de crestere a animalelor si industria alimentara relevanta in domenii cum ar fi laptele si produsele lactate, sectorul carnii de vita si de porc.

Constantin a anuntat formarea unui grup de lucru romano-danez care se va intalni anual. Prima reuniune ar urma sa aiba loc in vara acestui an la Bucuresti.

Presedintele Consiliului Danez al Agriculturii si Alimentatiei, Martin Merrild, a aratat ca tara sa are o traditie indelungata in relatiile cu Romania si a afirmat ca multi studenti romani de la facultatile de agricultura au urmat cursuri in Danemarca.

"Avem multe companii daneze care au investit in Romania si acum suntem cu toti colegi in UE, dar si concurenti in acelasi timp", a afirmat Martin Merrild. El si-a exprimat convingerea ca fermierii romani si danezi isi vor extinde cooperarea.

"Cred ca prin semnarea acestui acord vom sprijini ceva ce deja este in derulare", a concluzionat oficialul danez.

#Constantin colaborare Danemarca, #Constantin parteneriat Danemarca, #zootehnie parteneriat Danemarca , #Programe agricultura