Zgonea e mandru de PIB-ul Romaniei raportat de Ponta

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 18:45
1450 citiri
Zgonea e mandru de PIB-ul Romaniei raportat de Ponta

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, considera ca masurile economice promovate de Guvernul USL fac posibil ca in 2014 Romania sa inregistreze cel mai mare PIB din istoria postdecembrista.

Vad cum multi politicieni si analisti afirma ca economia merge rau, ca Guvernul USL nu face nimic, dar cu toate acestea Eurostat spune ca avem cea mai mare creste economica din Europa in trimestrul al treilea. La fel, aceleasi persoane spun ca aceasta crestere economica se datoreaza ploii si faptului ca agricultura a mers bine, dar nu mentioneaza nimic despre ajutorul pe care Guvernul l-a acordat fermierilor, despre faptul ca subventiile au fost platite din timp, ceea ce a insemnat ca si culturile au putut fi bine pregatite", a declarat Zgonea, potrivit unui comunicat al PSD transmis vineri Agerpres.

In opinia presedintelui Camerei Deputatilor, "agricultura inseamna aproximativ 1% din aceasta crestere, restul datorandu-se exporturilor, care au mers foarte bine anul acesta".

"De altfel am avut pentru prima data un sold pozitiv al comertului exterior, productiei industriale, care a inregistrat a doua mare crestere din Europa in luna septembrie, absorbtiei fondurilor europene, ajunsa la aproximativ 25% si cresterii consumului, pe fondul maririi salariilor si pensiilor".

Romania a avut a cea mai mare crestere economica din UE

Romania a avut a cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in trimestrul al treilea al acestui an, atat comparativ cu trimestrul precedent cat si cu trimestrul al treilea al anului trecut, potrivit unei estimari preliminare publicata joi de Oficiul european pentru Statistica (Eurostat).

Gratie unei cresteri economice trimestriale de 1,6%, Romania este lider in UE, urmata de Letonia (1,2%), Marea Britanie si Ungaria, ambele cu o crestere de 0,8%, Polonia si Bulgaria, ambele cu o crestere de 0,6%.

Datele Eurostat sunt similare cu estimarile semnal anuntate joi de Institutul National Statistica (INS), potrivit carora economia Romaniei a crescut in trimestrul trei din acest an cu 1,6% fata de trimestrul doi, iar avansul a fost de 4,1 procente comparativ cu perioada similara din 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Zgonea economie, #romania crestere , #PIB