Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Necesarul de investitii in Romania este imens, afirma Giorgio Ficarelli

Necesarul de investitii in Romania este imens, afirma Giorgio Ficarelli

Absorbtia fondurilor alocate de Uniunea Europeana este o provocare importanta pentru Romania, unde necesarul de investitii este imens pentru atingerea mediei europene in ceea ce priveste Produsul Intern Brut /PIB/ pe locuitor, a declarat marti Giorgio Ficarelli, consilier in cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.


Ficarelli a apreciat ca Romania, prin pozitia sa geografica si politica, poate juca un rol foarte important in ambitioasa agenda a Uniunii Europene pentru perioada 2007-2013.

Oficialul UE a subliniat importanta absorbtiei de catre Romania a fondurilor de coeziune alocate pentru reducerea disparitatilor dintre regiuni si a mentionat ca, incepand din 1991, Romania a primit fonduri de pre-aderare de sapte miliarde euro, la care se vor adauga inca 1,5 miliarde euro.

"Desi Romania este stat membru al Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2007, exista inca locuitori in unele orase care nu au apa curenta. Accesul la fondurile europene ar trebui sa imbunatateasca aceasta situatie", a precizat seful echipei de tranzitie PHARE a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Giorgio Ficarelli a participat, marti, la conferinta "Europa si initiativa locala 2007-2013", avand scopul de a oferi administratiei publice locale si mediului de afaceri informatii cu privire la proiectele de investitii regionale ce urmeaza a fi realizate cu finantare europeana, la posibilitatile de accesare a fondurilor structurale, la procedurile si criteriile de eligibilitate.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1184 ori