Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lazea: un ritm de crestere sanatos al creditarii, maxim 10% pe an

Lazea: un ritm de crestere sanatos al creditarii, maxim 10% pe an

Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a declarat miercuri ca un ritm de crestere sanatos al creditarii se situeaza intre 5 si 10% pe an, acesta fiind un ritm care nu pune in pericol "echilibrele macroeconomice", transmite NewsIn.

"Cred ca un ritm de crestere sanatos al creditarii se afla undeva intre 5 si 10% pe an, la sold.

Este un ritm care nu pune in pericol echilibrele macroeconomice si care ar fi compatibil cu o crestere a PIB de 3-4%, cat credem noi ca este ritmul sustenabil de crestere a PIB in Romania", a mentionat Lazea.


Acesta a adaugat ca acest ritm de crestere a creditarii, de 5-10% pe an, ar fi posibil de atins mai degraba pe termen mediu decat in 2011.


La finalul lunii februarie, creditul neguvernamental a inregistrat o crestere de 3,7% (minus 3,6% in termeni reali) fata de perioada similara din 2010, pe seama majorarii cu 8,4% a componentei in valuta exprimata in lei (exprimat in euro, creditul in valuta s-a majorat cu 5,6%) si a diminuarii cu 3,2% a componentei in lei (minus 10% in termeni reali).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1181 ori
Citeste mai multe desprevalentin lazea crestere creditare credit