Investitorii de la Bursa: PIB-ul se va prabusi cu peste 4%

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 09:36
847 citiri
Investitorii de la Bursa: PIB-ul se va prabusi cu peste 4%

Jumatate dintre analistii care urmaresc indeaproape evolutia bursei autohtone considera ca in urmatoarele sase luni actiunile bancilor si SIF-urilor au perspective de relansare.

"Aproape jumatate din expertii chestionati - 44% - aleg domeniul financiar ca principala optiune sectoriala pentru urmatoarea jumatate de an. Este cea mai ridicata valoare de preferinta pentru acest sector in ultimul an si o crestere accelerata fata de valoarea de la sfarsitul lunii trecute, cu 12,5%", se arata intr-un sondaj realizat de Prognosis.ro.

Pe urmatorul loc in preferintele analistilor se afla sectorul farmaceutic si industria alimentara.

In schimb, 18% dintre analisti nu ar investi la bursa in urmatoarea jumatate de an, neavand nici un sector de activitate preferat in care sa faca plasamente.

Pe de alta parte, sectorul preferat de aceasta data de investitorii la bursa noastra pentru urmatoarele sase luni este de asemenea cel financiar - 35,2% -, urmat de cel al utilitatilor - 13,9% - si petrolier - 12,3%. Acelasi portal a realizat si un sondaj cu privire la evolutia economiei nationale in acest an.

Concluzia este ca investitorii la bursa se dovedesc pesimisti si cred ca aceasta criza se va accentua in acest an.

Prabusirea PIB-ului

Sondajul realizat de Prognosis.ro arata ca majoritatea respondentilor (63,3 % din investitori si 78.3% din experti) asteapta o scadere a PIB in acest an.

Aproximativ 30% din ambele categorii asteapta o comprimare a economiei cu mai mult de 3%.

Unul din cinci investitori la bursa se asteapta ca economia romaneaca sa se comprime cu mai mult de 4%, in timp ce doar unul din zece analisti prevad pentru acest an o astfel de prabusire a PIB-ului tarii noastre.

In timp ce trei din zece investitori inca mai spera la o crestere a produsului intern in acest an, doar 15% din experti prevad acest lucru.

Dintre optimisti, cei mai multi - 20,5% din investitori si 8,7% din experti) vad o crestere de pana in 1%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#bursa, # PIB, # actiuni , #PIB