Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurostat: Romania, cea mai mare crestere economica din UE

Eurostat: Romania, cea mai mare crestere economica din UE


Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a crescut in cel de-al treilea trimestru cu 1,8% fata de trimestrul anterior, cel mai mare avans din UE, a anuntat marti Eurostat, care a revizuit usor datele prezentate anterior, cand estima o crestere de 1,9%.

La nivelul intregului bloc comunitar, economia a avansat cu 0,3% si cu 0,2% la nivelul zonei euro, fata de trimestrul precedent.

Cinci tari au inregistrat in T3 o contractie a economiei fata de trimestrul anterior, respectiv Danemarca, Cipru, Portugalia, Olanda si Slovenia, cea mai mare consemnandu-se in primele doua tari, de 0,8%.

Potrivit Eurostat, economia Frantei a crescut cu 0,4% fata de trimestrul anterior, cea a Germaniei cu 0,5%, in timp ce economia Spaniei a stagnat.

Fata de T3 2010, economia Romaniei a avansat cu 4,4%, a cincea crestere anuala din UE.

Cele mai mari cresteri ale PIB-ului fata de T3 2010 au fost inregistrate in Estonia (7,9%), Lituania (7,3%), si Letonia (5,3%).

Scaderi au fost consemnate in Danemarca, Grecia, Cipru, Portugalia si Slovenia, cea mai mare fiind in Grecia, de 5,2%.

La nivelul Uniunii Europene, economia s-a extins cu 1,4% in T3 fata de aceeasi perioada din 2010, in timp ce economia zonei euro a avansat tot cu 1,4%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1440 ori