Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia Germaniei a crescut cu 1,5% anul trecut, peste estimarile oficiale anterioare

Economia Germaniei a crescut cu 1,5% anul trecut, peste estimarile oficiale anterioare


Produsul intern brut al Germaniei a urcat cu 1,5% anul trecut, peste estimarile oficiale anterioare, indicand faptul ca cea mai mare economie din Europa si-a reluat cresterea in ultimul trimestru al anului trecut, potrivit Biroului Federal de Statistica Destatis.

Dupa avansul important de la inceputul anului trecut, datorita vremii blande din timpul iernii, ritmul de crestere al economiei germane a incetinit in lunile de vara. Germania s-a bazat pe cresterea cererii interne, pentru a asigura avansul produsului intern brut, dupa ce economia a evitat intrarea in recesiune la jumatatea anului trecut, relateaza Bloomberg si AFP, potrivit Mediafax.

"Situatia economica s-a stabilizat la finalul anului", a afirmat Roderich Egeler, presedintele Destatis.

Economia germana a urcat cu doar 0,1% in trimestrul al treilea al anului trecut comparativ cu trimestrul anterior, pe fondul scaderii investitiilor, in timp ce in trimestrul al doilea PIB-ul s-a contractat cu 0,1%.

Exporturile si importurile au crescut cu 3,7% si, respectiv, 3,3% in 2014 fata de anul precedent, in conditiile in care in 2013 avansul exporturilor s-a situat la 1,6%, iar al importurilor, la 3,1%.

In luna octombrie a anului trecut, Germania a revizuit in scadere estimarile privind evolutia economiei in 2014 si 2015, preconizand o crestere a PIB de 1,2% pentru 2014, fata de 1,8% anterior. Pentru 2015, autoritatile din Berlin au anticipat o crestere economica de 1,3%, semnificativ mai mica decat avansul de 2% prognozat initial.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1253 ori