Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia a scazut cu 0,7% in trimestrul al treilea

Economia a scazut cu 0,7% in trimestrul al treilea

Produsul Intern Brut (PIB) a scazut in trimestrul al treilea cu 0,7% si cu o rata anuala de 2,3%, urmand sa se reduca si in ultimele trei luni ale anului, potrivit unui sondaj intern al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), citat de Mediafax.

"Conform opiniilor exprimate de catre membrii AAFBR in cadrul unui sondaj intern, rata trimestriala a PIB pentru trimestrul trei al anului 2010 s-a situat probabil la -0,7% (estimarile variaza intre -0,5% si -2,5%), in timp ce rata anuala a fost de -2,3% (estimarile variaza intre -2% si -4%)", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Pentru trimestrul patru al anului 2010, opiniile exprimate arata continuarea contractiei PIB (-0,1% rata trimestriala si -2,5% rata anuala).

Estimarile variaza intre -0,5% si 0,1% pentru rata trimestriala, iar pentru cea anuala intre -0,6% si -3,4%.

Pentru intregul an 2010, estimarea membrilor AAFBR care au raspuns la sondaj plaseaza dinamica PIB la -2,2%, estimarile fluctuand intre -1,6% si -2,8%.

Pentru anul 2011 participantii la sondaj se asteapta la o rata de crestere a PIB de 1,2%.

Estimarile variaza intre -1,8% si 2%.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste peste 60 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.

Institutul National de Statistica va publica vineri date estimate privind evolutia PIB in trimestrul al treilea. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 744 ori
Citeste mai multe despreeconomie pib scadere