Craciun (BCR): O crestere de 2% in 2015 pentru Romania este foarte buna, fata de celelalte tari din UE

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 14:05
1555 citiri
Craciun (BCR): O crestere de 2% in 2015 pentru Romania este foarte buna, fata de celelalte tari din UE
Foto: gandul.info

O crestere de 2% a PIB pentru Romania in 2015 este o crestere 'foarte buna', fata de restul tarilor din Uniunea Europeana, care vor continua sa aiba rate foarte scazute, a apreciat, joi, economistul sef al BCR, Radu Craciun, intr-o conferinta de presa.

'Chiar si o crestere de 2% a PIB este o crestere foarte buna pentru Romania, fata de celelalte tari din Uniunea Europeana, care vor continua cu o rata scazuta, dar pentru o tara de dimensiunea Romaniei este o crestere foarte mica, daca ne gandim la aderarea la Zona Euro. In contextul crizei si al evolutiilor economice din tarile UE, unde ne bazam mult pe exporturile care s-au redus, devine esential ca tot ceea ce inseamna cerere interna, cerere publica, sa fie stimulata. Problema investitiilor ar trebui sa fie prioritatea zero', a subliniat Radu Craciun, potrivit Agerpres.

Acesta a calificat, totusi, ritmul de crestere de 2% a PIB ca fiind 'mediocru' pentru dimensiunea economiei romanesti.

'Anticipam o crestere mediocra in zona a 2%, inflatia va ramane la niveluri relativ scazute, dar pe un fond scazut de cerere. Lipseste dinamica, lipseste cresterea, lipseste dorinta de schimbare. Marea noastra intrebare trebuie sa fie cum generam cresterea. Anul 2015, nu va fi un an prea grozav', a spus Craciun, cu ocazia prezentarii unui studiu privind elementele structurale pentru cresterea economica.

#crestere pib romania, #Radu Craciun conferinta presa , #PIB