Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

50 firme romanesti au participat la Forumul romano-ungar de la Budapesta

50 firme romanesti au participat la Forumul romano-ungar de la Budapesta

Un numar de 50 firme romanesti au fost prezente la Forumul romano-ungar organizat cu ocazia sedintei comune a Guvernelor din cele doua tari, joi, la Budapesta.

Cele mai multe dintre acestea activeaza in domeniul energetic, ca si in cel al materialelor de constructii.

Initiatorul acestei sedinte comune, primul-ministru roman, Calin Popescu Tariceanu, a facut o radiografie a economiei romanesti si a incurajat atat firmele romanesti cat si pe cele ungare sa investeasca in Romania.

Potrivit premierului Tariceanu, Romania va avea in 2007 o crestere a Produsului Intern Brut de peste sapte la suta, o inflatie sub cea prognozata si un somaj de circa cinci la suta.

Premierul a subliniat ca acesta este efectul politicilor de introducere a cotei unice de impozitare, care a dus la cresterea investitiilor straine si la posibilitatea de capitalizare a firmelor romanesti.

Primul-ministru a reamintit ca, in 2006, nivelul veniturilor bugetare va fi de 29 la suta din PIB, iar in 2007 de peste 35 la suta din PIB.

'In primele zece luni ale acestuia an, veniturile bugetare au crescut cu 23,4 la suta. Acest mediu prielnic sper sa intareasca firmele romanesti', subliniat Tariceanu.

Rompres


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 739 ori