Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rosneft ar putea prelua controlul asupra activelor detinute inca de Yukos

Rosneft ar putea prelua controlul asupra activelor detinute inca de Yukos

Cererea Rosneft de recuperare a 8,5 miliarde de dolari de la compania Yukos, care i-ar putea oferi companiei de stat controlul asupra activelor detinute inca de Yukos, a fost amanata de tribunalul din Moscova, pana pe 12 septembrie, informeaza NewsIn.Procesul este atent urmarit de deoarece, deoarece, daca decizia tribunalului sustine revendicarea Rosneft, atunci compania de stat ar putea ajunge sa detina un pachet majoritar de actiuni Yukos. Rosneft a depus plangerea prin care solicita recuperarea unor pierderi cauzate de Yukos si de Hulley Enterprises, companie ce este inregistrata in Cipru si controleaza aproximativ 50% din Yukos. Rosneft controleaza deja Yugansk, care a fost unitatea principala de productie a lui Yukos.

Sansele ca Rosneft sa preia bunurile pe care le mai are compania Yukos, adica cinci rafinarii si doua unitati de producere a petrolului de dimensiuni medii, sunt destul de mari.

Compania Yukos a fost declarata falimentara, dupa ce activele ei au fost evaluate la 17,7 miliarde de dolari, adica mai putin decat cele peste 18 miliarde datorate autoritatilor fiscale si companiei Rosneft.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 570 ori