Lobby verde pentru RAFO

Joi, 15 Septembrie 2005, ora 09:38
989 citiri

Ingerinta politicului in piata petrolului ar putea amana cu 5 ani integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, a avertizat ieri, la Bucuresti, europarlamentarul ecologist Bernat Juan I Mari.

Acesta este unul dintre europarlamentarii chemati de raportorul european Sabin Gherman pentru a se documenta pe tema A"tratamentuluiA" de care are parte RAFO Onesti din partea statului roman. Sabin Gherman a prezentat un A"tablou apocalipticA" privind situatia pietei petrolului din Romania, in care RAFO este tratata discriminatoriu.

Pentru a sensibiliza audienta, acesta a amintit si de cei 1.600 de angajati RAFO care ameninta sa intre in greva foamei. Impresionat de pledoaria lui Gherman, Bernard Juan I Mari a marturisit ca exista suspiciunea conform careia Guvernul roman intervine pe piata petrolului din tara noastra.

A"Nu e posibil sa se intervina in viata economica pe baza unor informatii privilegiate din partea puterii politiceA", a declarat responsabilul european.

Gherman a anuntat ca, in prezent, se redacteaza un raport catre Parlamentul European privind posibilele interferente ale puterii politice in piata libera.

In urma cu 2-3 luni, Gherman a mai prezentat in fata comisiei sociale din PE un raport in care lua apararea RAFO.

Averea