Frank Timis pregateste 100 milioane dolari pentru o noua afacere cu petrol

Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 21:55
1614 citiri
Frank Timis pregateste 100 milioane dolari pentru o noua afacere cu petrol

Omul de afaceri de origine romana Frank Timis, fost presedinte al Regal Petroleum, a strans cel putin 100 milioane dolari pentru listarea noii sale companii, African Petroleum, relateaza Telegraph.co.uk.

Timis a primit saptamana trecuta cea mai mare amenda acordata vreodata de Piata Investitiilor Alternative (AIM) din Marea Britanie.

Noua compania va include active petroliere din largul coastei Liberiei, ce au fost tinta unei oferte de preluare din partea companiei Sound Oil, ale carei titluri au fost suspendate in octombrie.

Mirabaud Securities consiliaza listarea pe AIM, ce va avea loc inainte de Craciun, au declarat surse apropiate dosarului, citate de Telegraph.

Timis este o figura controversata pe piata din Londra, dupa ce investitorii au pierdut milioane de lire sterline din investitiile in Regal.

Compania a facut o serie de anunturi gresite in perioada ianuarie-aprilie 2004, in legatura cu un put petrolier din Grecia, ce a dus la o amenda de 600.000 dolari pe 17 noiembrie.

In perioada iunie 2003-martie 2005, in care Timis a fost director executiv al companiei, actiunile Regal s-au apreciat cu peste 500%, la peste 500 pence/actiune, potrivit unui raport al comitetului disciplinar AIM.

Raportul precizeaza ca trei majorari de capital, ce au totalizat peste 100 milioane lire, au fost derulate de Regal in perioada ce a urmat anunturilor, incalcand regulamentul AIM. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#frank timis, #petrol, #petroleum , #Petrol