Dolarul s-a depreciat in urma tensiunilor geopolitice si a ieftinirii petrolului

Miercuri, 09 Iulie 2008, ora 15:14
1028 citiri
Dolarul s-a depreciat in urma tensiunilor geopolitice si a ieftinirii petrolului

Dolarul s-a depreciat, miercuri, pe fondul cresterii pretului petrolului, dupa ce tensiunile geopolitice au atras din nou atentia investitorilor, din cauza vestilor legate de rachetele nucleare testate de Iran si de un atac armat asupra consulatului Statelor Unite din Turcia, relateaza Reuters.Presa din Iran a anuntat ca guvernul de la Teheran a lansat noua rachete de proba, cu actiune lunga si medie, inclusiv una despre care a precizase anterior ca ar putea atinge Israelul si bazele americane din regiune.


Tensiunile din zona s-au accentuat dupa ce trei politisti si trei civili au fost ucisi in cadrul unui atentat asupra consulatului Statelor Unite din Istanbul.


Tot in Turcia, trei turisti germani au fost rapiti de luptatorii kurzi, a anuntat postul de televiziune CNN Turk, citand un oficial.


"Riscurile geopolitice in ansamblu, cu nesiguranta ce planeaza in jurul vestilor din Iran si din Turcia , afecteaza increderea din piete", a declarat un analist din cadrul Rabobank, Jeremy Stretch.


Indicele dolarului, care evalueaza evolutia dolarului in fata unui cos al principalelor valute, s-a depreciat, miercuri, cu 0,25%, la 72,775 puncte.


Fata de francul elvetian, dolarul s-a depreciat cu 0,2%, la 1,0321 franci, iar fata de moneda japoneza, s-a mentinut la 107,43 yeni.


Euro s-a apreciat cu 0,2%, la 1,5703 dolari, si a avansat cu 0,1%, la 168,59 yeni.