Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Carom, amendata pentru ca a profitat de dezastru

Carom, amendata pentru ca a profitat de dezastru
Societatea Carom a fost amendata de Agentia pentru Protectia Mediului cu 75 de milioane de lei pentru ca a deversat in apa produse petroliere, poluind Trotusul.
Cercetarile au pornit dupa ce s-a constatat aparitia unor pete de petrol, pe 3.000 de metri patrati de culturi agricole din zona Platformei Petrochimice Borzesti. Comisarii spun ca societatea Carom a profitat de inundatii si a deversat produse petroliere in riul Trotus. Valentin Antudov, seful sectiei Epurare Ape Reziduale din Carom Onesti, a declarat ca, dupa ce Trotusul a venit foarte mare, apele reziduale nu au mai putut fi preluate, chiar daca pompele din statie au functionat la capacitate maxima.

A"Am dat dispozitie sa se deschida evacuarea de avarie spre riu. In dimineata zilei de 13 iulie, caminele de la unele colectoare deversau pe cimpA", recunoaste Antudov. Un vas de preaplin a fost infundat si reziduurile de petrol au ajuns in Trotus. Inspectorii de la Agentia Regionala de Protectie a Mediului fac cercetari, iar concluziile vor lua forma unui dosar penal.

Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 793 ori