Transportatorii au semnat un protocol cu Berceanu

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 09:44
1344 citiri
Transportatorii au semnat un protocol cu Berceanu

Reprezentantii transportatorilor au semnat, joi, cu ministrul Radu Berceanu un protocol pentru imbunatatirea transportului comercial efectuat de companiile romanesti, FORT anuntand ca anuleaza protestul de opt ore programat pentru vineri, in Piata Victoriei. 

Liderii Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), ai Asociatiei Patronale a Transportatorilor "Europa 2002" Arad si ai Asociatiei Transportatorilor Romani in Constructii s-au intanit, joi, cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, si cu reprezentantii autoritatilor din minister.

"Angajamentul semnat de minister va schimba radical in bine transportul comercial efectuat de companiile romanesti.

Una din modificarile esentiale aduse legislatiei actuale este aceea ca, de la aparitia modificarii OG 43/1997, in forma discutata la intalnirea de joi, toate drumurile nationale europene care fac parte din reteaua TEN secundara vor putea fi tranzitate cu o greutate totala maxima autorizata de 40 de tone, respectiv o greutate pe axa de 11,5 tone", arata FORT intr-un comunicat de presa remis agentiei MEDIAFAX.

Alte doua puncte importante ale protocolului sunt introducerea rovinietei cu valabilitate de trei luni si eliminarea autorizatiilor speciale de transport, cu exceptia bunurilor indivizibile, au precizat reprezentantii FORT.

"Si transportatorii de persoane au primit un mesaj important, si anume acela ca, in perioada imediat urmatoare, vor fi facute plati aferente deconturilor pentru transportul persoanelor defavorizate, iar Ministerul Transporturilor va incerca, prin dialog cu Ministerul Finantelor, sa introduca posibilitatea de compensare a datoriilor pe care, la randul lor, operatorii de transport le inregistreaza fata de bugetul de stat, cu sumele pe care le au de incasat", potrivit FORT.

Fata de masurile de impunere a unor taxe de tranzitare a oraselor sau a unor taxe de utilizare a drumurilor judetene, "pozitia Ministerului Transporturilor a fost vehementa", drept pentru care transportatorii vor primi sprijin si sustinere pentru eliminarea lor, au mai aratat reprezentantii FORT.

In cazul catorva revendicari, care tin de aspecte operationale, s-a convenit a fi rezolvate in forma propusa de patronate, odata cu aparitia noii legi a transporturilor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transportatori, # protocol, # berceanu , #Ministerul Transporturilor