Statiile de metrou Laminorului si Straulesti vor costa aproximativ 90 milioane euro

Joi, 23 Iunie 2011, ora 13:41
1366 citiri
Statiile de metrou Laminorului si Straulesti vor costa aproximativ 90 milioane euro

Metrorex ar putea plati 375 de milioane de lei, pentru doua statii noi, pe Magistrala 4, respectiv Laminorul si Straulesti, precizeaza reprezentantii societatii, in anuntul de intentie privind organizarea unei proceduri de achizitie pentru executia structurii de rezistenta, anunta Mediafax.

Astfel, Metrorex vrea sa contracteze lucrarile de executie a structurii de rezistenta pentru tunele, galerii si statii. Durata estimativa a contractului este de aproximativ 24 de luni.

"In cadrul aceluiasi proiect se vor realiza si lucrarile de structura ale depoului de metrou din zona lacului Straulesti, a terminalului multimodal pentru autobuze si microbuze, precum si a primului park&ride din vecinatatea metroului", se arata intr-un comunicat al Metrorex.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a fost stabilta pentru 3 octombrie.

In luna mai, Ministerul Transporturilor a lansat in dezbatere publica un proiect de HG privind extindereaa Magistralei 4 pana in zona lacului Straulesti, unde va fi construit un nod terminal cu o parcare, un dispecerat si o autogara, investitia fiind estimata la 1,22 miliarde lei, inclusiv TVA (298,5 milioane euro).

Potrivit proiectului de act normativ, investitia se va derula pe o perioada de patru ani si va fi finantata printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii, bugetul de stat si surse proprii ale Metrorex.

In prezent, Magistrala 4 de metrou are patru statii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Grivita si 1 Mai), iar in luna iulie vor fi puse in functiune alte doua (Pajura si Parc Bazilescu).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#metrorex, #statii metrorex, #investitie metrou , #Ministerul Transporturilor