Secretarul de stat Manuel Donescu trece de la Economie la Transporturi

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 14:48
2739 citiri
Secretarul de stat Manuel Donescu trece de la Economie la Transporturi

Manuel Donescu, in prezent secretar de stat in Ministerul Economiei, va fi numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, decizia in acest sens putand fi semnata chiar in cursul zilei de joi.

In prezent, Ministerul Transporturilor are trei secretari de stat: Calin Bogdan Gaurean, Nicu Buica si Cristian Ghibu, cel care a coordonat activitatea institutiei in perioada interimatului lui Victor Ponta la minister.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, declara, in 26 septembrie, ca in institutia pe care o conduce exista o nevoie acuta de personal competent si de oameni "care sa si munceasca" si intentioneaza sa organizeze concursuri pentru a face angajari pe locurile vacante.

"La nivelul ministerului intentionez sa angajez oameni competenti, pentru ca, ceea ce am gasit in minister ... au fost foarte multe locuri vacante si o nevoie foarte mare, o nevoie acuta, de personal calificat, competent, de oameni care intr-adevar sa si munceasca", declara ministrul Transporturilor, pentru Mediafax.

Tot atunci, ministrul a afirmat ca a decis sa retraga atributiile secretarului de stat Cristian Ghibu.

"Cel putin pe domeniul pe care il avea in atributii domnul Ghibu, am considerat ca am nevoie sa lucrez cu oameni care intr-adevar sunt conectati, nu numai la nivel national, dar si la nivel international, in problematica aceasta a strategiilor pe care noi vrem sa le implementam: strategia nationala privind modernizarea si reabilitarea infrastructurii feroviare, in acord cu prioritatile si obiectivele europene. Eu cred ca pentru acest post, pentru aceasta pozitie, este cu adevarat nevoie de oameni care sa aiba o gandire strategica, nu doar la nivel national, dar si la nivel european, oameni care sa fi lucrat in domeniu, oameni care sa poata intr-adevar nu numai sa realizeze strategia, dar s-o si implementeze", a afirmat ea, precizand ca deocamdata nu a gasit un inlocuitor pentru acesta.

Donescu, fost consilier personal al ministrului Daniel Chitoiu, sustinut de PNL, a fost numit secretar de stat in Ministerul Economiei in luna februarie, din postura de director adjunct in minister, cu atributii in comert exterior si relatii internationale.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul ministerului, Manuel Donescu a lucrat si in Ministerul Afacerilor Externe in cadrul caruia a ocupat functiile de prim-colaborator al sefului de misiune si consilier diplomatic in cadrul Ambasadei Romaniei la Beijing (2008-2010), precum si secretar I la Ambasada Romaniei la Tokyo (2004-2008).

A profesat ca avocat, membru al Baroului Bucuresti, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR), in prezent fiind suspendat urmare solicitarii de a fi trecut pe tabloul avocatilor incompatibili.

Manuel Donescu a absolvit Facultatile de Drept (1996) si Istorie (1994) ale Universitatii din Bucuresti si cursurile postuniversitare de specializare in management bancar si bursier din cadrul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din Academia de Studii Economice Bucuresti (1999-2000).

Alte cursuri absolvite: referent comert exterior - Centrul de Perfectionare, Consultanta si Management in Comertul International PERCOMEX SA (2001), management in cadrul "Young Managers Programme" - Cyprus International Institute of Management (2003), manager de proiect (2011) si trainer (2011) - Corpul Expertilor in

Accesarea Fondurilor Structurale si de Coeziune Europene.

Vorbeste fluent limba engleza. S-a nascut la 24 februarie 1970 la Focsani si este casatorit.

#Manuel Donescu Ministerul Transporturilor, #Manuel Donescu secretar stat, #secretar stat Ministerul Transporturilor, #conducere Ministerul Transporturilor, #demitere Ghibu Transporturi , #Ministerul Transporturilor