Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Radu Berceanu: Intentionam ca circulatia pe toate autostrazile ce vor fi construite in Romania sa fie taxata

Radu Berceanu: Intentionam ca circulatia pe toate autostrazile ce vor fi construite in Romania sa fie taxata

Circulatia pe toate tronsoanele de autostrada ce vor fi construite in Romania va fi taxata cu aproximativ cinci euro pe 100 de kilometri, a declarat joi ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, cu ocazia inceperii lucrarilor de constructie la Autostrada Bucuresti-Brasov.

'Noi intentionam ca toate aceste autostrazi pe care vrem sa le construim sa intre in sistemul de taxare, pentru ca altfel nu vom putea reusi sa facem decat maxim 10-12 km de autostrada pe an', a precizat Radu Berceanu.
Ministrul a declarat ca in Romania va fi implementat un sistem de taxare, care va permite taxarea fara oprirea conducatorilor auto, taxa urmand sa se cifreze la circa cinci euro pe suta de kilometri.

'Bugetul nu poate sustine finantarea programului de construire a autostrazilor din Romania, deci trebuie sa gasim o solutie pentru a finanta, cea mai buna fiind aceea a concesiunii', a explicat ministrul transporturilor.

Lucrarile la cel de-al doilea tronson al autostrazii, Moara Vlasiei - Ploiesti au inceput joi, in prezenta ministrului Radu Berceanu.
Lucrarile la tronsonul cu o lungime de 42 de kilometri vor fi realizate de consortiul romanesc format din firmele PA & CO International - Eurotrading Construct - UMB Spedition - Comaxa, care a castigat licitatia organizata de Ministerul Transporturilor in septembrie 2006, costul de construire ridicandu-se la 200 milioane euro.

Consortiul format din cele patru firme romanesti a castigat competitia cu forma austriaca Strabag, francezii de la Vinci si compania maghiara Vegyepszer. Pentru proiectarea si construirea primului tronson al autostrazii Bucuresti - Brasov, Vinci a cerut 273 milioane de euro, Strabag - 251 milioane, Vegyepszer - 231 milioane euro.

PA & CO International - Eurotrading Construct - UMB Spedition - Comaxa va asigura proiectarea si construirea tronsonului care pleaca de la kilometrul 19 al traseului stabilit pentru autostrada pana la Ploiesti, deoarece pentru primii kilometri Ministerul Transporturilor va anunta castigatorul in aceasta luna.

Lucrarile se vor termina in 2009. Autostrada Bucuresti-Brasov va fi impartita pe cinci tronsoane, patru dintre acestea urmand sa fie licitate in 2006. Lucrarile sunt estimate la 1,6 miliarde euro, banii urmand sa fie alocati din surse bugetare.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 780 ori