Orban: Berceanu blocheaza intentionat lucrarile pe sase tronsoane de autostrada

Joi, 28 Mai 2009, ora 13:04
1251 citiri
Orban: Berceanu blocheaza intentionat lucrarile pe sase tronsoane de autostrada

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Bistrita, ca succesorul sau la conducerea Ministerului Transporturilor, Radu Berceanu, blocheaza lucrarile pe sase tronsoane de autostrada si 1.600 de km de drumuri nationale, transmite NewsIn.

"Berceanu are toate proiectele pregatite, trebuie sa dea numai drumul la lucrari. Are in momentul de fata contracte semnate pe sase tronsoane de autostrada si pe 1.600 de kilometri reabilitari de drumuri nationale care fac parte din reteaua de drumuri europeana, contracte semnate si finantate din BEI, ISPA, credite BERD, Banca Mondiala, nu din buget.

Banii exista, trebuie doar sa dea ordinul de incepere a lucrarilor. Nu gasesc nicio explicatie plauzibila de ce nu o face.

Nu reusesc sa-mi dau seama", a spus Orban. Liderul PNL a amintit ca e vorba, printre altele de centura Aradului, tronsonul Arad -Timisoara, tronsonul Cernavoda -Medgidia, Medgidia-Constanta sau autostrada de centura a Constantei.

El a adaugat ca, in plus, a mai lasat si cele doua tronsoane de legatura de pe autostrada Transilvania care fac legatura intre tronsonul din Bihor si cel din Cluj.

"E finalizata proiectarea, eram pregatit sa dam ordinul de incepere a lucrarilor, sunt aprobate documentatiile tehnico-economice si el nu da drumul la lucrari", a spus Orban.

Ludovic Orban a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la PNL Bistrita, ca "greaua mostenire" nu mai intereseaza pe nimeni. "Povestea cu greaua mostenire nu mai tine.

Pe roman nu-l mai intereseaza. Vrea doar sa traiasca mai bine, sa vada lucruri concrete din partea celor pe care i-a pus la guvernare", a declarat Orban.

Prim-vicepresedintele PNL a facut o vizita de o zi in Bistrita-Nasaud, ocazie cu care s-a intalnit cu conducerea filialei judetene a PNL, dar si cu organizatia Nasaud. 

#autostrada, #bei, #credite, #tronsoane , #Ministerul Transporturilor