Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orban: Bechtel ar putea ramane doar cu doua tronsoane

Orban: Bechtel ar putea ramane doar cu doua tronsoane

Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, ar putea ramane doar cu cele doua tronsoane aflate in executie, daca refuza sa plateasca reparatiile cauzate de alunecarile de teren si da in judecata Ministerul Transporturilor pentru aceste cheltuieli, potrivit ministrului de resort Ludovic Orban. "Bechtel este obligat sa plateasca. Ma indoiesc ca ne dau in judecata, pentru a plati reparatiile, pentru ca ar ramane cu cele doua tronsoane aflate in executie si cu un prejudiciu de imagine", a declarat, astazi, dupa un seminar pe tema transporturilor, ministrul Transporturilor.


Valoarea reparatiilor cauzate de alunecarile de teren se ridica la 100 milioane euro.


Potrivit rezultatelor unui control efectuat de consultantul EGIS Scetauroute la solicitarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Bechtel a facut greseli de proiectare si executie pe tronsonul Campia Turzii-Gilau al autostrazii Transilvania, ceea ce a determinat alunecari de teren pe un segment de 36 de kilometri.


Alte abateri rezultate in urma analizei au fost ignorarea de catre proiectant a recomandarilor din studiile geotehnice si interpretarea eronata a datelor din forajele geologice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1427 ori