Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Transporturilor va concesiona Autostrada Bucuresti - Brasov

Ministerul Transporturilor va concesiona Autostrada Bucuresti - Brasov

Ministerul Transporturilor vrea sa concesioneze Autostrada Bucuresti - Brasov, cu o lungime de 173 kilometri, pentru ca nu are finantare pentru acest proiect ale caror costuri se ridica la circa 2,4 miliarde euro, a anuntat joi, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, in cadrul unei conferinte de presa.

'Ideea construirii autostrazii Bucuresti - Brasov cu bani de la buget este foarte patriotica, numai ca noi nu avem alocati bani asa ca am decis ca sectiunea Ploiesti - Brasov sa fie executata in sistem de concesiune. Contributia Romaniei va fi sectiunea Bucuresti - Ploiesti, urmand ca prin concesiune sa fie administrata intrega portiune de catre cel care va construi", a explicat Radu Berceanu.

Ministrul a spus ca selectarea concesionarului si exproprierile pot avea loc in 2007 - 2009 iar executia lucrarilor in perioada 2009 - 2013. Autostrada Bucuresti - Ploiesti va costa circa 415 milioane euro, fiind selectata deja o companie care va efectua lucrarile pe tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti, compania care va realiza primii 19,5 kilometri (pana la moara Vlasiei) urmand sa fie aleasa pe 21 februarie.

Concesionarul va proiecta, construi si administra pe o perioada de 25 - 30 de ani tronsonul Ploiesti - Brasov, care este foarte dificil din cauza costurilor de constructie de circa doua miliarde euro pentru 111 kilometri de autostrada.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 805 ori