Ministerul Transporturilor continua exproprierile

Vineri, 29 Mai 2009, ora 16:18
1423 citiri
Ministerul Transporturilor continua exproprierile

Ministerul Transporturilor va plati circa 7,3 milioane de lei pentru exproprierea a circa 267.851 metri patrati necesari desfasurarii lucrarilor de constructie a infrastructurii conexe de pe teritoriul romanesc a podului peste Dunare Calafat-Vidin, potrivit unei hotarari de guvern, informeaza NewsIn.

Suma de 7,3 milioane de lei va fi platita din bugetul ministerului transporturilor si infrastructurii, potrivit HG care a intrat in vigoare pe 21 mai.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a semnat, in luna mai, cu asocierea Azvi si Vimac, un contract de 66,9 milioane euro pentru lucrarile de constructie a infrastructurii rutiere si feroviare de acces la podul peste Dunare de la Calafat - Vidin, a anuntat joi ministerul.

"Contractul de lucrari de constructie a infrastructurii rutiere si feroviare de acces la podul peste Dunare de la Calafat - Vidin are o valoare totala de 66.900.285,70 euro, fara TVA, din care 33.827.745 euro constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat" se arata in anuntul ministerului.

Prin implementarea acestui proiect se doreste asigurarea accesului la noul pod peste Dunare, ce se va construi la Calafat - Vidin, prin constructia infrastructurii feroviare si rutiere.

Activitatea antreprenorului se va desfasura pe o perioada de 48 luni, care acopera perioada de executie a lucrarilor (24 luni) si perioada de notificare a defectiunilor (urmatoarele 24 luni dupa executia lucrarilor).

#minister, #transporturi, #exproprieri, #constructii, #pod, #buget , #Ministerul Transporturilor

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  9. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO