Marin Anton:Taxele de acostare a navelor la Bechet si Calafat nu au crescut

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 14:50
1291 citiri
Marin Anton:Taxele de acostare a navelor la Bechet si Calafat nu au crescut

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Anton Marin a declarat, miercuri, la Giurgiu, ca taxele de acostare a navelor in Porturile Calafat si Bechet nu au fost majorate, infirmand astfel zvonurile aparute in presa, transmite corespondentul NewsIn.

Intrebat de un jurnalist giurgiuvean daca majorarea taxelor din Porturile Calafat si Bechet ar putea fi aplicata si la Giurgiu, secretarul de stat Anton Marin a spus ca informatia privind majorarea nu este adevarata, precizat ca taxele au ramas aceleasi.

"Taxele au ramas aceleasi, nu au crescut de zece sau de o suta de ori. O sa discut chiar azi (miercuri, n.r.), cu firmele care opereaza in Calafat si Bechet, e pur si simplu o neintelegere, o dezinformare", a spus Anton.

La randul sau, directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Fluviale (APDF) Giurgiu a precizat ca singura modificare in ceea ce priveste taxele de acostare in porturile dunarene se refera la o simplificare a procedurii de plata.

"Am propus doar o simplificare, in loc de cinci tarife in cinci locuri diferite sa existe doua tarife. La Calafat a fost doar o furtuna intr-un pahar cu apa", a spus Ofiteru.

CN APDF administreaza zece porturi dunarene mari si alte unsprezece mici. Reprezentanti ai companiilor de transport din Bulgaria au anuntat, saptamana trecuta, ca firmele bulgare sunt tot mai ingrijorare dupa ce Romania a decis in mod unilateral majorarea tarifelor practicate la acostarea feriboturilor ce fac legatura intre cele doua state, peste Dunare, potrivit Sofia News Agency.

Conform acestor companii, partea romaneasca ar fi decis majorarea tarifelor pentru fiecare acostare pe coasta romaneasca de la 54 euro la peste 400 de euro, iar masurile s-ar referi la cursele practicate de feriboturi intre porturile Vidin-Calafat si Oryahovo-Bechet.

Reprezentantii firmelor bulgaresti au precizat ca decizia unilaterala a Romaniei de a majora tarifele incalca acordul semnat intre guvernele Romaniei si Bulgariei, care au stabilit uniformizarea tarifelor practicate pentru cele doua rute mentionate.

Conform postului national de radio din Bulgaria, discutii intre firmele bulgaresti de transport si autoritatile portuare romanesti ar fi urmat sa aiba loc pe 14 sau 15 iulie.

Operatorii bulgari de feribot afirmau ca vor fi nevoiti sa majoreze si ei tarifele in cazul in care nu se va ajunge la un compromis, adaugand ca sunt gata sa depuna plangeri impotriva Romaniei la autoritatile europene in cauza. 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#taxe, # acostare, # nave, # tarife , #Ministerul Transporturilor