Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a aprobat lansarea procedurilor de atribuire pentru autostrada Comarnic - Brasov

Guvernul a aprobat lansarea procedurilor de atribuire pentru autostrada Comarnic - Brasov

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum al ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, privind lansarea procedurilor de atribuire a contractului de concesiune pentru Autostrada Comarnic - Brasov (Codlea) - Fagaras, a anuntat joi Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), conform NewsIn.

"Memorandumul a fost supus aprobarii Guvernului avand in vedere ca MTI propune, pentru constructia unei legaturi rutiere de mare viteza intre vestul tarii (frontiera de la Nadlac dintre Ungaria si Romania) si litoralul Marii Negre (Constanta), realizarea unei alternative la tronsonul de Autostrada Sibiu-Pitesti prin construirea in regim de concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov (Codlea)-Fagaras, in conditiile sustenabilitatii economice si financiare, care se va conecta la autostrada Bucuresti-Ploiesti-Comarnic, parte a autostrazii Bucuresti-Brasov", se arata in comunicat.

Propunerea MTI a avut la baza necesitatea reluarii procedurii de atribuire in regim de concesiune a viitoarei autostrazi intre Comarnic si Brasov, dar si faptul ca, urmare a renegocierii contractului pentru realizarea proiectului Autostrada Brasov-Bors, firma Bechtel a renuntat la constructia unor tronsoane din autostrada, inclusiv la Tronsonul 1A Brasov (Codlea)-Fagaras, acceptand solicitarea partii romane ca acesta sa fie scos la licitatie, mai informeaza Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.


"Ca prim pas in atribuirea contractului, autoritatea publica trebuie sa parcurga etapa de pregatire a proiectului, prin care vor fi realizate o serie de activitati precum: reactualizarea studiului de fezabilitate, elaborarea/aprobarea studiului de fundamentare a deciziei de concesionare, etc.


Sprijinirea prin servicii de consultanta a activitatii de fundamentare a deciziei de concesionare vizeaza si realizarea analizei economico-financiare, prin care autoritatea publica poate decide realizarea proiectului de investitie publica in regim de concesiune si prin care se va indica cea mai potrivita procedura de atribuire a viitorului contract de concesiune", se mai arata in comunicat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1215 ori