FORT accepta din nou, gratuitatile si reducerile pentru pensionari si veterani

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 12:28
1569 citiri
FORT accepta din nou, gratuitatile si reducerile pentru pensionari si veterani

FORT accepta din nou gratuitatile si reducerile pentru pensionari si veterani, incepand de marti pana in data de 18 noiembrie,dupa ce MTI a achitat o parte din suma restanta,federatia urmand sa revina la decizia anterioara de a nu mai primi aceste compensatii daca ministerul nu achita o noua transa.

"De pe data de 15 octombrie si pana in prezent Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a mai platit o transa aferenta lunii aprilie si a promis la negocierile cu FORT ca pana pe data de 15 noiembrie va mai efectua inca o plata. Totodata, Ministerul Transporturilor face demersuri catre Ministerul de Finante pentru a permite compensarea unei parti din datoria fata de transportatori", se arata in comunicatul remis marti de Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT).

Potrivit FORT, in cazul in care Ministerul Transporturilor nu isi onoreaza promisiunile facute, incepand cu data de 18 noiembrie, transportatorii de persoane revin asupra deciziei, iar pensionarii respectiv veteranii vor trebui sa isi achite din nou biletele de calatorie integral.

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) anunta in data de 19 octombrie ca nu mai accepta tichetele gratuite pentru pensionari si veterani, si ca de la 1 noiembrie va suspenda cursele regulate judetene si intrajudetene, pana cand Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) isi va achita datoriile.

Transportatorii aratau la acea data ca nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor, ratelor la leasing si ca datoriile statului fata de transportatorii de persoane au ajuns la cateva mii de miliarde lei vechi aferente perioadei aprilie - septembrie 2009.

 

#fort, # gratuitati, # transport, # pensionari, # veterani, # reduceri , #Ministerul Transporturilor