Comisiile parlamentare au decis ca pensionarii pot circula gratuit cu trenul si in 2010

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 17:24
1405 citiri
Comisiile parlamentare au decis ca pensionarii pot circula gratuit cu trenul si in 2010

Comisiile reunite pentru munca si protectie sociala au avizat favorabil proiectul bugetului de stat pe 2010, aproband un amendament prin care solicita majorarea bugetului Ministerului Transporturilor cu 240 milioane lei pentru ca pensionarii sa poata circula gratuit cu trenul si in acest an, informeaza NewsIn.

Amendamentul, propus de deputatul PNL Victor Paul Dobre, prevede majorarea sumei alocate la capitolul "Asigurari si asistenta sociala" din bugetul Ministerului Transporturilor de la 277,694 milioane lei la 517,872 milioane lei.

"Majorarea sumei este necesara pentru a acoperi cheltuielile care se deconteaza transporturilor pentru calatoriile gratuite ori reduse ale pensionarilor", se arata in motivarea propunerii parlamentarului PNL.

Acesta sutine ca in anul 2009 au fost decontate doar cheltuielile de transport pentru patru luni, iar "suma propusa este aceeasi cu cea prevazuta in bugetul ministerului pentru anul 2008".

Totodata, parlamentarii din comisiile de munca au aprobat suplimentarea sumei defalcate din taxa pe valoarea adaugata (TVA) pentru drumurile judetene si comunale, pentru intretinerea infrastructurii rutiere din judetul Sibiu, de la 11,431 milioane lei la 16,931 milioane lei si a fondurilor alocate centrelor de asistenta sociala din Sibiu la 65,23 milioane lei. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cheltuieli, # transport, # pensionari, # tren , #Ministerul Transporturilor