CFR Calatori lanseaza serviciul de vanzare online a biletelor de calatorie

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 17:18
733 citiri
CFR Calatori lanseaza serviciul de vanzare online a biletelor de calatorie

CFR Calatori va lansa in cursul lunii octombrie serviciul de vanzare online a biletelor de calatorie cu rezervare de locuri pentru trenurile de calatori de rang superior, care circula in trafic intern, serviciu disponibil persoanelor fizice si juridice, a comunicat luni Ministerul Transporturilor, citat de Mediafax. 

 

"Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, propune spre dezbatere proiectul privind normele de transport pe caile ferate din Romania, prin care operatorii de transport feroviar de calatori pot stabili, prin reglementari proprii, alte modalitati de admitere la transport a calatorilor.

Astfel, pentru dezvoltarea si diversificarea pietii de vanzare a legitimatiilor de calatorie in trafic feroviar intern, CFR Calatori SA va lansa in cursul lunii octombrie 2009 serviciul de vanzare online a biletelor de calatorie cu rezervare de locuri pentru trenurile de calatori de rang superior, care circula in trafic intern, serviciu disponibil persoanelor fizice si juridice", a comunicat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Introducerea serviciului de vanzare online ofera posibilitatea deschiderii de noi canale de vanzare catre persoane fizice si pentru distribuitorii autorizati (agenti privati, agentii de turism - n.r.) in conditii similare celor oferite de companiile aeriene de transport.

Persoanele fizice vor putea utiliza serviciul de vanzare online a legitimatiilor de calatorie prin accesarea butonului specializat de pe site-ul CFR Calatori, alegerea ofertei dorite (ruta, data ,tren, locuri etc.) si plata cu card a contravalorii biletelor.

Persoanele juridice autorizate vor folosi aceeasi procedura in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu CFR Calatori.

Vanzarea online a legitimatiilor de calatorie spre deosebire de emiterea legitimatiilor prin ghisee presupune costuri mult mai reduse pentru CFR Calatori deoarece nu sunt implicati operatori umani special instruiti si angajati in acest sens, nu exista costuri suplimentare legate de achizitionarea de echipamente si licente pentru softurile de aplicatie si nu exista costuri suplimentare legate de achizitionarea cartoanelor termoreactive necesare pentru tiparirea legitimatiilor.

De asemenea, acest serviciu este permanent la dispozitia calatorilor 24 ore din 24 ore. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cfr, # calatori, # vanzare, # online, # ministerul, # transporturi , #Ministerul Transporturilor