Ce prioritati are Manescu la Transporturi

Miercuri, 28 August 2013, ora 12:01
1361 citiri
Ce prioritati are Manescu la Transporturi
Sursa foto: RTV.net

Accesul la finantare pentru Programul Operational Sectorial Transport, buna administrare a institutiei ministeriale si integritatea activitatii desfasurate reprezinta principalele prioritati ale noului ministru al transporturilor, Ramona Manescu, care a preluat miercuri mandatul de la premierul Victor Ponta.

"In ceea ce priveste asigurarea acceptului la finantare pentru Programul Operational Sectorial Transport vreau sa va spun ca nu sunt straina de acest domeniu. De mult timp m-am implicat activ in negocierile de la nivelul Parlamentului European, Comisiei Europene si Consiliului European punand accent pe directivele existente si pe problematica Romaniei. Saptamana viitoare voi merge la Bruxelles pentru a face demersurile necesare astfel incat cele doua miliarde de euro care au fost deblocate sa fie utilizate cat mai rapid si eficient", a afirmat Ramona Manescu.

Referitor la buna administrare a institutiei ministeriale, noul ministru al Transporturilor a precizat ca are nevoie de sprijinul angajatilor vechi din minister.

"Am nevoie de sprijinul personalului cu vechime in minister, care isi poate aduce contributia la implementarea programelor si proiectelor pe care le vom desfasura. Nu in ultimul rand, una dintre prioritatile mele este asigurarea integritatii, deoarece integritatea este o conditie de baza pentru a fi eficient si performant. Tocmai de aceea, orice derapaj va fi sanctionat", a mai spus Ramona Manescu.

Aceasta a cerut jurnalistilor un ragaz de maxim o saptamana - doua pentru a face o evaluare si o analiza a activitatii din cadrul Ministerului Transporturilor.

Intrebata de jurnalistii prezenti la predarea si preluarea mandatului cand a calatorit ultima data cu trenul, Ramona Manescu a recunoscut ca ultima deplasare cu acest mijloc de transport a fost in 2002, atunci cand parcurgea frecvent distanta dintre Bucuresti si Constanta.

"Trebuie sa recunosc ca am calatorit ultima data cu trenul in 2002 sau 2003 atunci cand eram nevoita sa parcurg frecvent distanta dintre Bucuresti - Constanta. Am incetat sa merg cu trenul cand au inceput lucrarile pe tronsonul Bucuresti - Constanta, si o calatorie cu trenul ajungea sa dureze 5-6 ore. Nici cu metroul nu am calatorit in ultima perioada de timp si nu stiu cat costa o calatorie cu metroul", a mai spus noul ministru al transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prioritati Manescu Transporturi, #Ramona Manescu Ministerul Transporturilor, #Ramona Manescu fonduri europene , #Ministerul Transporturilor