Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce buget anunta Manescu la Transporturi

Ce buget anunta Manescu la Transporturi


Bugetul consolidat al Ministerului Transporturilor pentru 2014 este de 6,465 miliarde lei, aproximativ 1,45 miliarde euro, a anuntat, vineri, ministrul de resort, Ramona Manescu, in sedinta comisiilor reunite de economie, industrie, investitii si servicii ale celor doua camere ale Parlamentului.

"O suma de 6 miliarde de lei sunt bani alocati de la Bugetul Statului si 4 milioane lei, din venituri proprii. Din bugetul total, 2,849 miliarde sunt destinati investitiilor, aproximativ 640 de milioane de euro, adica un procent de 44,6 la suta din bugetul total consolidat al Ministerului Transporturilor", a spus Manescu.

Ministrul a precizat ca pentru investitiile la calea ferata au fost alocati 1,373 miliarde lei.

"Aceasta suma va fi folosita in general pentru reabilitarea pe calea ferata. 89 milioane lei au fost alocati pentru statiile de cale ferata si 8,5 milioane lei pentru informatizarea garilor. De asemenea, au fost prevazute sume pentru reabilitarea podurilor, inclusiv a celor peste Dunare, cum este cel de pe ruta Bucuresti - Constanta, Podul peste Borcea, care sunt lucrari urgente. Pentru 2014, am alocat 37 de miliarde lei, finantare din fondul de coeziune si de la bugetul de stat", a explicat Ramona Manescu.

Aceasta a aratat ca pentru transporturile navale au fost alocati 655 milioane lei (aproximativ 147 milioane euro), inclusiv modernizarea de-a lungul Dunarii, in Axa prioritara TEN 3 Dunare.

Pentru Metrou, la capitolul investitii au fost alocati 729,7 milioane lei, pentru a fi continuate lucrarile la magistrala 4, la tronsonul Parc Bazilescu - Straulesti, Drumul Taberei - Universitate, a precizat ministrul Transporturilor, care a amintit, de asemenea, ca pentru achizitia de noi trenuri de metrou au fost alocati 67,9 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1424 ori