Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autovehiculele comerciale pentru care au fost platite taxele in 2006 ar trebui scutite de la plata taxei de prima inmatriculare

Autovehiculele comerciale pentru care au fost platite taxele in 2006 ar trebui scutite de la plata taxei de prima inmatriculare

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a solicitat marti Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si Ministerului Finantelor Publice (MFP) sa ia o hotarare in privinta scutirii de la taxa de prima inmatriculare a autovehiculelor comerciale, ale caror formalitati vamale au fost incheiate inainte de 1 ianuarie 2007 si a autovehiculelor comerciale pentru care taxele au fost platite din 2006, potrivit unui comunicat al federatiei.

FORT sustine aplicarea taxei de prima inmatriculare cel putin pentru o perioada de minimum 12 luni, dar arata ca trebuia sa existe o perioada de trecere de minim 6 luni, in care sa poata fi inmatriculate autovehiculele comerciale de categorie inferioara euro 3 si euro 4 deja introduse in tara.

'Consideram normal ca acest lucru sa se faca, avand in vedere faptul ca nu a existat o informare corecta a agentilor economici - societatile de transport cu privire la aplicarea si cuantumul acestor taxe, o parte dintre acestia achizitionand inainte de 31 decembrie 2006 autovehicule comerciale euro 2 si euro 1 pentru a-si reinnoi parcul auto', este mentionat intr-un comunicat FORT.

Federatia Operatorilor Romani de Transport a trimis marti adrese catre Directia de Transporturi Drumuri, Sistematizarea Circulatiei si Administratia Nationala a Drumurilor.
FORT a solicitat Directiei Transporturi Drumuri, Sistematizarea Circulatiei sa transmita valoarea totala a sumelor incasate in anul 2006, reprezentand taxele percepute autovehiculelor de mare tonaj pentru zonele A si B ale capitalei, precum si destinatia acestor sume.

De asemenea, FORT a solicitat Administratiei Nationale a Drumurilor sa precizeze care este cuantumul amenzilor incasate de catre companie, pentru circulatia pe drumurile nationale, cu depasire de greutate precum si cuantumul taxelor de suprasarcina pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2006.

Potrivit FORT, situatia este mai accentuata la transportul de persoane unde autobuzele si autocarele de transport national sunt intr-o stare tehnica deplorabila.
Urmare a sesizarilor unui numar mare din partea firmelor de transport persoane, FORT precizeaza ca acestia detin deja autovehicule comerciale de o calitate mult mai buna decat cele inmatriculate, dar nu au posibilitatea sa le utilizeze datorita cuantumului taxei de prima inmatriculare.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 788 ori