Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Acord-cadru in valoare de 140 milioane euro

Acord-cadru in valoare de 140 milioane euro

Acordul se refera la finantarea proiectului privind constructia de locuinte sociale pentru tineri, destinate inchirierii.Costul total estimat al proiectului, prevazut a fi implementat pe o perioada de 3 ani, este de 210 milioane euro.

Imprumutul, care reprezinta 70% din valoarea totala a proiectului, va fi utilizat in perioada 2006-2007 pentru construirea unui numar de peste 9.000 de locuinte. Perioada de acordare a imprumutului este de 20 de ani, din care 5 ani perioada de gratie.

Restul de 30% din costurile de realizare a proiectului vor fi acoperite din bugetele locale si din bugetul de stat.

Beneficiarii imprumutului sunt Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Agentia Nationala pentru Locuinte.

Agentia de implementare a proiectului a fost desemnata ca fiind ANL. Aceasta are obligatia de a utiliza sumele alocate exclusiv pentru scopurile proiectului. ANL va contracta, prin licitatie, lucrarile de proiectare si de executie si va supraveghea permanent lucrarile.

In prealabil, ANL are obligatia de a incheia conventii cu autoritatile administratiei publice locale implicate. Conventiile vor contine urmatoarele prevederi: cedarea dreptului de administrare a terenului catre ANL, obligativitatea asigurarii de catre consiliile locale a studiilor de fezabilitate, a lucrarilor de viabilizare a terenurilor, a intretinerii si repararii noilor locuinte dupa finalizarea constructiilor, precum si criteriile de repartizare a locuintelor, contra unei chirii, tinerilor cu venituri reduse.

Locuintele sociale realizate in cadrul acestui proiect, precum si terenurile aferente se predau in administrare autoritatilor administratiei publice locale, pe baza de protocol incheiat cu Agentia Nationala de Locuinte.

Autoritatile locale vor avea obligatia repartizarii locuintelor pe criterii stabilite de consiliile locale, a inchirierii acestora, a intretinerii si repararii locuintelor sociale.

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 930 ori