Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

1,6 miliarde euro din fonduri europene pentru MTI, in 2011

1,6 miliarde euro din fonduri europene pentru MTI, in 2011

Secretarul de stat, Eusebiu Pistru a declarat luni ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii vrea sa contracteze anul viitor fonduri europene prin POS-T pentru autostrazi, drumuri nationale si infrastructura feroviara de peste 1,6 miliarde euro, potrivit NewsIn.

"Anul 2010 a fost un an al proiectelor, am depus foarte multe proiecte la UE. Pentru anul viitor ne-am propus sa contractam prin POS-T (Programul Operational Sectorial-Transporturi, n.r.) peste 1,6 miliarde euro pentru proiecte la autostrazi, drumuri si cale ferata.

Anul acesta am accesat din fondurile europene doar 1,8%, din 4,6 miliarde euro", a explicat Pistru.


Totodata, acesta a precizat ca ministerul are putine resurse financiare pentru Autostrada Transilvania in 2011, dar ca se cauta posibilitati financiare pentru continuarea lucrarilor.


Pistru a mai spus ca 530 de kilometri de autostrada vor fi dati in folosinta pana in 2013, iar ministerul are ca prioritate Coridorul IV Paneuropean.


Sectoarele de pe Coridorul IV Paneuropean sunt finantate cu bani de la Comisia Europeana si de la Guvern.


Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat vineri ca ministerul are drept obiectiv pentru urmatorii trei ani realizarea a 531 de kilometri de autostrada si modernizarea a 800 de kilometri de drumuri nationale. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1375 ori
Citeste mai multe despreeuro fonduri europene mti