Valeriu Tabara vrea sa majoreze unele subventii.

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 11:24
1356 citiri
Valeriu Tabara vrea sa majoreze unele subventii.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat luni ca se va incerca majorarea subventiei pe cap de animal la ovine si bovine cu cel putin 10-12%, de la 40 la 45 lei pentru ovine si de la 410 la 460 lei pentru bovine.

"Ne vom bate ca subventia pe cap de animal sa se majoreze cu cel putin 10-12%. Anul trecut am acordat 40 de lei la ovine, acum incercam sa mergem la 45 de lei. La bovine incercam sa majoram subventia de la 410 la 460 lei. Noi avem bani in buget, dar sunt multe discutii privind acest caracter de prudenta maxima pe ceea ce inseamna indicatorii bugetari pentru 2012, avand in vedere si situatia pe plan european si mondial", a mentionat Tabara.

Ministrul Agriculturii a mentionat ca protestele crescatorilor de bovine din asociatiile afiliate Agrostar desfasurate saptamana trecuta la minister nu se justifica, in conditiile in care acestea au fost acordate la timp.

"Aceasta manifestatie nu se justifica pentru ca, in principal, Ministerul Agriculturii - eu si colaboratorii mei - suntem intr-o lupta continua pentru a gasi surse de finantare pentru sustinerea sectorului agricol. Niciodata nu sunt suficiente sursele financiare pentru agricultura. Mai ales ca, de cele mai multe ori, agricultura a fost finantata discontinuu. Asa se explica urcusurile si coborasurile si mai ales nedurabilitatea productiilor din sistemele agroalimentare romanesti", a mai spus Tabara.

#subventii fermieri, #Valeriu Tabara subventii , #Ministerul Agriculturii