Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tabara negociaza cu BM dezvoltarea sectorului agricol

Tabara negociaza cu BM dezvoltarea sectorului agricol

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, a avut joi o intalnire cu directorul regional al Bancii Mondiale la Bucuresti, Francois Rantrua, discutiile vizand prioritatile nationale referitoare la dezvoltarea sectorului agricol, potrivit unui comunicat transmis vineri de MADR, transmite NewsIn.

Punctul central al discutiei a fost agrearea unui plan de actiune pentru implementarea recomandarilor formulate in cadrul raportului "Analiza functionala a Administratiei din Agricultura si Dezvoltare Rurala", intocmit de experti ai Bancii Mondiale, raport inaintat in luna octombrie 2010.

De asemenea, au fost luate in discutie si stadiul derularii Proiectului pentru Completarea Sprijinului Uniunii Europene pentru Restructurarea Agriculturii (CESAR), precum si prioritatile nationale referitoare la dezvoltarea sectorului agricol.

"Francois Rantrua a subliniat ca agricultura trebuie sa reprezinte o prioritate pentru Romania, dat fiind potentialul agricol al acesteia, si a exprimat disponibilitatea Bancii Mondiale in sustinerea dezvoltarii atat a sectorului cat si a administratiei agricole.

La randul sau, Valeriu Tabara a precizat ca doreste sa continue colaborarea cu Banca Mondiala, prezentand cateva domenii prioritare pentru minister si asupra carora vor fi purtate discutii ulterioare: comasarea terenurilor, relationarea producatorilor cu piata, rolul si importanta grupurilor de producatori, impozitarea terenurilor, restructurarea administratiei agricole, atat pe verticala, cat si pe orizontala.'", se arata in comunicatul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Cele doua parti au stabilit o noua intalnire in prima parte a lunii ianuarie 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1232 ori
Citeste mai multe despretabara banca mondiala sector agricol prioritati