Sarbu: Strategiile pe produs si proiectul de descentralizare a MAPDR au fost finalizate

Marti, 03 Martie 2009, ora 14:16
1794 citiri
Sarbu: Strategiile pe produs si proiectul de descentralizare a MAPDR au fost finalizate

Strategiile pe produs si proiectul ce vizeaza descentralizarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) au fost finalizate, a declarat, marti, ministrul de resort Ilie Sarbu.

Potrivit acestuia, proiectul privind descentralizarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va fi publicat in doua-trei zile pe site-ul ministerului, iar in circa 30 de zile va fi aprobat, prin ordonanta de urgenta sau prin initiativa legislativa.

Sarbu a mai adaugat ca proiectul pentru descentralizarea ministerului urmareste transferarea deciziilor de la centru in teritoriu, iar scopul principal al acestuia este rezolvarea in timp cat mai scurt a problemelor agricultorilor.

"Descentralizarea urmareste transferarea deciziei de la centru in teritoriu, iar scopul principal si esential este acela ca oamenii sa nu mai fie purtati pe drumuri pentru tot felul de aprobari, urmand ca totul sa se intample la nivel judetean.

Lucrurile vor merge mai rapid si vor fi mai bine tratate. Se va schimba circuitul documentelor si rapiditatea cu care sunt rezolvate", a mai declarat ministrul Ilie Sarbu. Acesta a explicat ca s-a incheiat concursul lansat in interiorul ministerului pentru depunerea proiectelor de descentralizare, ca s-a realizat o selectie a proiectelor prezentate de euroconsilieri, iar un juriu va alege proiectul final.

Totodata, ministrul Sarbu a mai adaugat ca au fost finalizate strategiile pe produs in conformitate cu prevederile Uniunii Europene. "Vrem sa stim, pe fiecare produs in parte, unde ne aflam si ce trebuie sa facem.

Vrem sa vedem pe cate produse ne putem axa pentru a face performanta asteptata de consumator, piata si mai ales de producatori. Aceste strategii vor fi in conformitate cu prevederile UE", a mai mentionat Ilie Sarbu. Potrivit lui Sarbu strategiile propuse sunt clare si urmeaza sa fie aprobate prin Guvern sau, daca este necesar, printr-o lege in Parlament. 

#proiect, # strategii, # producatori , #Ministerul Agriculturii