Romania participa la targul agro-alimentar Saptamana Verde cu 22 de firme expozante

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 10:20
1934 citiri
Romania participa la targul agro-alimentar Saptamana Verde cu 22 de firme expozante

Romania participa cu 22 de firme la 'Saptamana Verde', care se va desfasura in perioada 17 - 26 ianuarie la Berlin, unde are un pavilion national de 266 metri patrati, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

La Expozitia Internationale pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura 'Saptamana Verde', considerata cel mai mare eveniment de specialitate in domeniul alimentar si agricol din Europa, vor avea loc doua reuniuni ale ministrilor agriculturii din 20 de state, respectiv Summit-ul ministrilor agriculturii si Forumul Global pentru Alimentatie si Agricultura.

In cursul zilei de sambata, secretarul de stat Daniel Botanoiu, care conduce delegatia MADR la acest eveniment, va participa la Summit-ul Ministrilor Agriculturii - Berlin 2014, care va reuni factori de decizie pentru a discuta subiectul, abordat si in cadrul Forumului, respectiv Consolidarea agriculturii: gestionarea crizelor - asigurarea securitatii alimentare, cu accent pe aspectele legate de viitorul industriei agroalimentare globale.

O declaratie finala a acestui Summit va fi formulata de catre ministri Agriculturii prezenti, prin abordarea unei pozitii comune, declaratie care va fi incorporata in cadrul discutiilor curente ale UN agenda post-2015.

Romanii vor expune produse specifice

Expozantii romani vor prezenta la acest eveniment produse agroalimentare specifice, carne si produse din carne, miere si produse apicole, vinuri, branzeturi, bauturi, miere, dulceturi, palinca, conserve de legume si fructe, magiun si produse de morarit si panificatie.

In 2012, Romania a fost stat partener in cadrul acestei expozitii si a participat cu peste 60 de companii din domeniul industriei alimentare. Anul trecut, numarul firmelor a fost de 24.

Saptamana Verde, cel mai importante eveniment din domeniu

'Saptamana Verde' este cel mai mare targ de produse alimentare, agricultura si horticultura din lume si are loc la Centrul Expozitional Berlin.. Targul, care are o istorie de 88 de ani, va avea ca tara invitata anul acesta Estonia si va fi inaugurat joi de ministrul german al Agriculturii, Hans-Peter Friedrich.

La cea de-a 79-a editie a targului, participa 1.650 de expozanti din 70 de tari care vor prezenta 100.000 de specialitati provenite din intreaga lume.

Organizatorii se asteapta la 400.000 de vizitatori, printre care si 100.000 de specialisti in domeniu. Targul are o suprafata de 124.000 de metri patrati in 26 de hale.

#expozitie agro, #romania expozitie, #expozitie berlin , #Ministerul Agriculturii