Radulescu, MADR: painea nu se va scumpi

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 14:40
1288 citiri
Radulescu, MADR: painea nu se va scumpi

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) estimeaza ca 15-20% din cele peste doua milioane de hectare cultivate cu grau vor fi afectate in acest an de volumul mare de precipitatii, dar pretul painii nu va creste, a declarat, vineri, secretarul de stat in institutie Adrian Radulescu, citat de Mediafax.

"Avem probleme la grau cu incoltirea, din cauza precipitatiilor", a spus Radulescu.

El a adaugat ca pana in prezent, dupa ce a fost recoltata 51% din suprafata cultivata, respectiv circa un milion de hectare, a fost obtinuta o productie totala de peste trei milioane de tone de grau.

Ministerul Agriculturii estimeaza ca in acest an vor fi obtinute 6,6 milioane tone de grau.

"Productia va fi mai slaba, dar va fi asigurat necesarul intern", a afirmat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Referitor la productia de orz, Radulescu a spus ca in urma recoltarii a peste 90% din suprafata cultivata, respectiv aproape 220.000 hectare, productia insumeaza 660.000 tone.

In ceea ce priveste suprafata cultivata cu rapita, Radulescu a precizat ca pana in prezent a fost recoltata 86%, respectiv aproximativ 500.000 hectare, cu o productie totala de aproximativ 815.000 tone.

Secretarul de stat a mai spus ca in acest an pretul painii nu va creste si ca agricultorii vand graul de panificatie cu 500-520 lei pe tona. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adrian, # radulescu, # madr, # paine, # pret , #Ministerul Agriculturii