Radulescu: Luam in calcul eliminarea sprijinului pe cap de vaca, nu mai avem bani

Marti, 18 Mai 2010, ora 18:24
1128 citiri
Radulescu: Luam in calcul eliminarea sprijinului pe cap de vaca, nu mai avem bani

Secretarul de stat din ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, a declarat marti pentru NewsIn ca se ia in calcul eliminarea sprijinului pe cap de vaca, din cauza ca ministerul a consumat bugetul pe 2010 si nu sunt sanse sa mai primeasca alte fonduri, informeaza NewsIn.

"Noi luam in calcul eliminarea acestui sprijin, de la 570 lei/cap de animal la zero. Adica se ia in calcul sa nu dam nimic. Noi bugetul pe 2010 l-am terminat. Daca nu ni se va majora bugetul, si sunt mari sanse sa se intample asa, nu mai vom putea da bani", a declarat Adrian Radulescu.

Acesta a afirmat ca in cursul acestei saptamani se va lua o decizie in acest sens.

Ministrul de resort Mihail Dumitru a declarat marti ca sprijinul pe cap de vaca ar putea fi redus la jumatate in acest an.

Circa 1.000 de membri Agrostar vor participa miercuri la mitingul organizat in Capitala de marile centrale sindicale, iar saptamana viitoare va avea loc Comitetul Ex.ecutiv de urgenta in care vor fi stabilite actiunile de protest fata de intentia de reducere a subventiei pe cap de vaca.

Federatia Agrostar a anuntat marti ca cere demisia imediata a conducerii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) ca urmare a declaratiei de marti a ministrului Mihail Dumitru cum ca se intentioneaza reducerea subventiei pe cap de vaca in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventie cap animal eliminare , #Ministerul Agriculturii