Producatorii trebuie sa isi vanda marfa fara intermediari (AGROSTAR)

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 15:01
2059 citiri
Producatorii trebuie sa isi vanda marfa fara intermediari (AGROSTAR)

AGROSTAR cere MADR crearea unui cadru legal pentru ca producatorii sa-si vanda marfa direct, fara intermediari, anunta NewsIn.

"Rolul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) este acela de a crea cadrul legal pentru ca producatorii sa poata sa-si valorifice marfa. Domnul Tabara in ultima vreme ne tot spune ca in piete vand intermediari, dar nici pietele volante nu sunt o solutie. Pana acum nu a oferit nicio solutie si declara doar ca nu poate sa faca nimic. 

Cand productiile sunt mici nu are ce sa faca. Acum ca productiile sunt la un nivel normal, domnul Tabara neavand niciun merit ca au fost conditii meteo favorabile, tot nu se poate face nimic.

Ministerul Agriculturii trebuie sa creeze cadrul legal pentru ca producatorii sa-si poata vinde marfa direct", a declarat presedintele AGROSTAR, Niculae Stefan, intr-un comunicat.

Potrivit AGROSTAR, Ministerul Agriculturii poate veni in sprijinul agricultorilor printr-o legislatie care sa le faciliteze acestora accesul pe piata cum ar fi: stimularea asocierii, incheierea de parteneriate cu consiliile judetene si primariile, vizarea certificatelor de producator de catre asociatiile profesionale, astfel incat de aceste certificate sa nu mai beneficieze intermediarii.

Totodata, AGROSTAR solicita reglementarea pietelor volante si a targurilor de produse traditionale in sensul de a putea vinde doar producatori, nu si intermediari.

Reprezentantii AGROSTAR sustin ca Ministerul Agriculturii poate crea si propune programe gen "cornul si laptele" prin care producatorii sa-si vanda produsele direct spitalelor, unitatilor militare, caminelor de batrani, gradinitelor, prin incheierea unor parteneriate.

"In toate tarile europene guvernele se implica in astfel de programe pentru a-i ajuta pe agricultori sa-si valorifice marfa si in toate marile orase europene, Paris, Geneva, Berlin etc, functioneaza piete volante", se mentioneaza in comunicat.

#producatori, #agrostar, #madr , #Ministerul Agriculturii