Penalizarea CE pentru intarzierile de la APIA ar putea ajunge la 60 mln euro

Marti, 03 Martie 2009, ora 12:20
1008 citiri
Penalizarea CE pentru intarzierile de la APIA ar putea ajunge la 60 mln euro

Penalizarea Comisiei Europene pentru intarzierile inregistrate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura s-ar putea ridica pana la suma de 60 de milioane de euro, a declarat ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sarbu.

"Vom vedea cat va fi penalizarea. Se vorbeste ca poate fi de 40 de milioane de euro sau de 60 de milioane de euro", a declarat marti Ilie Sarbu. Potrivit acestuia, banii nu vor putea fi recuperati, insa se va incerca instituirea unui mod de lucru responsabil la agentie.

"Nu o sa recuperam acesti bani, dar incercam sa instituim un anumit mod de lucru, de responsabilitate. Cei care lucreaza cu fonduri europene primesc acest bonus de 75% si alte sporuri, dar, ei trebuie sa stie ca daca le iau si munca trebuie sa fie pe masura", a mai adaugat ministrul agriculturii.

Ministrul a mai precizat ca angajatii APIA ar putea da inapoi nu numai bonusul de 75% pe care il primesc pentru faptul ca lucreaza cu fondurile europene."Vom vedea cum vom proceda", a mentionat Sarbu. Ministrul Ilie Sarbu a adaugat ca intarzierile inregistrate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura sunt de pana la un an si doua luni.

Intr-un comunicat transmis la inceputul lunii februarie de Ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) se arata ca ministrul agriculturii Ilie Sarbu a dispus ca in cel mai scurt timp sa fie reanalizat, sub aspectul eficientei, circuitul informatiilor in vederea scurtarii termenelor de finalizare a dosarelor de plata.

De asemenea, Sarbu a atras atentia asupra modului in care firma care asigura soft-ul respecta prevederile contractuale, solicitand, in paralel, o evaluare amanuntita a activitatii intregului aparat al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). 

#dosare, #fonduri, #penalizari , #Ministerul Agriculturii