Numele unui fost secretar de stat, in cazul de coruptie Pana-Voinea

Joi, 15 August 2013, ora 10:14
2065 citiri
Numele unui fost secretar de stat, in cazul de coruptie Pana-Voinea

Numele unui fost secretat de stat in Ministerul Agriculturii, Gheorghe Albu, al directorului APIA, Dorel Benu, si al directorului Camerei de Comert Constanta, Ion Danut Juganaru, apar in dosarul de coruptie al membrilor PC Aurel Pana si George Voinea, potrivit ordonantei de punere sub acuzare.

In documentul citat, anchetatorii DNA arata ca, la 30 mai, a fost inregistrata sesizarea cu privire la savarsirea de catre Mugur-George Voinea, director al societatii Evalserv Standard, Ion-Danut Juganaru, director al Camerei de Comert Industrie Navigatie si Agricultura Constanta, si Gheorghe Albu, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, a unor infractiuni de a infractiuni de coruptie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au retinut pe directorul general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Aurel Pana, si pe Mugur George Voinea, membru PC si director al unei firme, si cer Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva pentru fapte de coruptie.

"E foarte bine ca acolo unde apare vreun caz de coruptie DNA intervine. Va rog sa va preocupati personal, sa verificati daca la APIA, la celelalte institutii, sunt toate regulile de transparenta in asa fel incat pe viitor sa nu mai avem posibilitatea ca vreun functionar corupt sa intervina in contracte. Faceti curatenie, dati afara pe oricine!", i-a cerut, miercuri, premierul Victor Ponta ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, la inceputul sedintei de Guvern.

Potrivit DNA, Aurel Pana, director general adjunct al APIA si presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, a fost retinut pentru luare de mita si trafic de influenta, iar Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenta si complicitate la luare de mita.

Mugur George Voinea este membru al Partidului Conservator (PC) Diaspora, responsabil pentru departamentul Relatia cu reprezentantele diplomatice, iar Aurel Pana este secretar executiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arestari APIA, #secretar stat arestari APIA, #arestari APIA DNA , #Ministerul Agriculturii