Ministerul Agriculturii va atrage in 2014 fonduri europene de 2,9 miliarde de euro

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 08:47
1451 citiri
Ministerul Agriculturii va atrage in 2014 fonduri europene de 2,9 miliarde de euro

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca Ministerul Agriculturii va atrage, in 2014, fonduri europene de 2,9 miliarde de euro, aratand ca agricultura a mers bine si are un potential de a merge foarte bine in continuare.

Daniel Constantin a afirmat ca fondurile europene sunt principala sursa de finantare pentru agricultura si ca in 2012 Ministerul Agriculturii a atras fonduri europene de 2,5 miliarde de euro, in 2013 - 2,7 miliarde de euro, iar in 2014 va atrage 2,9 miliarde de euro.

"Tratam cu deosebita atentie acest domeniu, pentru ca agricultura cred ca a mers bine si are un potential de a merge foarte bine in continuare", a afirmat Constantin.

El a spus ca in acest an pentru prima data platile directe, subventiile in agricultura au fost platite catre fermieri inainte de campania agricola de primavara, aratand ca Agentia de Plati in Agricultura a platit aproape 900 milioane de euro.

"In acest an am reusit pentru prima data ca platile directe, subventiile in agricultura sa fie platite inainte de campania de primavara catre fermieri. In numai trei luni de zile din acest an, agentia de plati in agricultura a platit aproape 900 milioane de euro", a afirmat Constantin.

El a mai aratat ca "oamenii sunt multumiti, se dau la timp banii care li se cuvin si pot sa-si faca pregatirile pentru primavara si toamna".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#daniel constantin, #fonduri europene agricultura, #agricultura Romania 2014 , #Ministerul Agriculturii