Ministerul Agriculturii: Norul de cenusa care se apropie de Romania nu va afecta solul sau culturile

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 15:31
1635 citiri
Ministerul Agriculturii: Norul de cenusa care se apropie de Romania nu va afecta solul sau culturile

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) Adrian Radulescu a declarat vineri pentru NewsIn ca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica din Islanda, care se va apropia de N-V Romaniei sambata, nu va afecta solul sau culturile agricole din tara.

"Acest nor este unul cu impuritati, insa nu este un nor toxic. El poate afecta avioanele pentru ca reduce vizibilitatea si creeaza anumite probleme acestora, insa nu va afecta nici solul si nici culturile agricole", a precizat Radulescu.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si Centrul International de Avertizare pentru aviatie estimeaza ca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica din Islanda nu va afecta direct Romania, dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului in cursul zilei de sambata, 17 aprilie.

Ministerul Mediului precizeaza ca agentiile pentru Protectia Mediului din Bihor, Maramures, Satu Mare si Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului si eventualele concentratii de pulberi totale in suspensie, precum si fractiunea PM10 (pulberi in suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atat cu metode automate cat si cu metode manuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cenusa, # agricultura, # islanda culturi sol , #Ministerul Agriculturii