Ministerul Agriculturii investeste 4,4 mil euro in PNDR

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 14:43
1224 citiri
Ministerul Agriculturii investeste 4,4 mil euro in PNDR

Ministerul Agriculturii vrea sa aloce 4.400.000 euro, fara TVA, pentru achizitionarea, prin licitatie publica, a unor servicii de asigurari, bancare si de investitii destinate cresterii accesibilitatii la credite bancare a solicitantilor Programului National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), transmite NewsIn.

Potrivit unui anunt al Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), contractul este cofinantat din fondurile Schemei de garantare pentru agricultura si Schemei de garantare pentru intreprinderi mici si mijlocii, din cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

"Crearea conditiilor necesare pentru atribuirea Conventiilor de finantare in scopul dezvoltarii unor instrumente financiare care sa creasca accesibilitatea solicitantilor PNDR la sistemul de credit al institutiilor financiar-bancare de pe piata, pentru obtinerea de credite pentru cofinantarea contributiei private denumite <> a creditelor pentru beneficiarii masurilor de investitii private cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) prin masurile 121, 123, 312, 313 si componenta masurii 123 acoperita de schemele de ajutor de stat ", reprezinta descrierea contractului.

Contractul este impartit in doua loturi.

Astfel, lotul 1, cu o alocare de 3,8 milioane euro, fara TVA, include masurile 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole si 123 - Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere pentru partea acoperita de prevederile art. 36 din Tratatul de constituire al UE.

Cel de-al doilea lot are o alocare financiara de 600.000 euro, fara TVA, si cuprinde masurile 312 - Sprijinirea pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi si 313 - Incurajarea activitatilor turistice si componenta masurii 123 acoperita de schemele de ajutor de stat.

Criteriul de atribuire a contractului este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic in ceea ce priveste criteriile enuntate in caietul de sarcini. Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de 42 luni incepand de la data atribuirii contractului.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 22 februarie 2010, ora 16:00, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 25 februarie 2010, ora 16:00. Deschiderea ofertelor se va realiza in data de 26 februarie, ora 12.00.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#minister, #agriculturii, #servicii, #financiare, #asigurari, #investitii , #Ministerul Agriculturii