Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MAPDR a primit, pana la 3 august, cereri de licentiere a circa 4,5 mil tone pentru "Primul siloz"

MAPDR a primit, pana la 3 august, cereri de licentiere a circa 4,5 mil tone pentru "Primul siloz"

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a primit, pana la 3 august, 193 de cereri in vederea obtinerii licentelor de depozit pentru o cantitate tone 4.507.218 tone, potrivit unui comunicat remis marti de ministerul de resort, preluat de NewsIn.

Conform MAPDR, aceste cereri au fost depuse in conformitate actele normative privind reglementarea depozitarii semintelor de consum, regimul certificatelor de depozit pentru acestea si constituirea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit si pentru stabilirea contraventiilor si a modului de sanctionare a acestora.

Cererile de licentiere a depozitelor aferente anului 2009 mai pot fi depuse pana la data de 5 august.


Guvernul a adoptat in data de 15 iulie normele metodologice cu privire la Programul "Primul Siloz", Ministerul Agriculturii avand aproximativ zece zile la dispozitie de la acea data sa rezolve toate solicitarile de acreditare a silozurilor care vor sa participe la program.


Programul guvernamental "Primul Siloz" prevede ca producatorii de cereale sa-si poata depune productia la depozite licentiate de Ministerul Agriculturii.


Cerealele vor fi depozitate pe categorii de calitate a granelor, iar producatorul va primi un certificat in care va fi mentionata cantitatea depusa.


Cu acest certificat, producatorii pot merge la banca pentru a solicita creditele necesare continuarii lucrarilor agricole sau pentru a plati furnizorii. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 978 ori
Citeste mai multe despreMAPDR program licente depozite