Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MADR propune subventionarea dobanzii la creditele agricole

MADR propune subventionarea dobanzii la creditele agricole

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a initiat un proiect de ordonanta pentru instituirea unei scheme temporare de ajutor de stat privind accesul la finantare in agricultura, care ar urma sa aiba ca efect o reducere anuala cu 45% a sumelor platite ca dobanzi la credite.

"Avand in vedere nivelul mediu actual al dobanzilor bancare, de circa 18%, si cel al dobanzilor de referinta pentru Romania, de 8%, se apreciaza ca, in termeni reali, aceasta subventie reprezinta o reducere anuala cu circa 45% a sumelor reprezentand dobanzi platite la credite", spun reprezentantii ministerului.

Schema de ajutor ar urma sa se aplice tuturor contractelor de credit incheiate de la data intrarii in vigoare a actului normativ, pana la 31 decembrie 2010 inclusiv, pentru credite acordate pentru orice perioada.


Subventia se va calcula pentru dobanzile platite institutiilor finantatoare pana la 31 decembrie 2012 inclusiv.


Valoarea subventiei acordate fiecarui beneficiar al schemei nu va putea depasi echivalentul in lei al sumei de 15.000 de euro si nu va putea fi cumulata cu ajutoare ce fac obiectul Regulamentelor de minimis, primite de beneficiari in perioada 1 ianuarie 2008 - 31 decembrie 2010.


Numarul total estimat al beneficiarilor de ajutor de stat in temeiul acestei scheme este estimat la 500.


Bugetul total maximum necesar implementarii schemei este de 105 milioane lei, cu un buget mediu anual de 35 milioane lei, mai spun reprezentantii MADR.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1035 ori
Citeste mai multe despreagricole credite dobanda madr subventionare