MADR a acordat sprijin financiar de 1,35 mil. euro grupurilor de producatori de fructe si legume

Joi, 10 Iunie 2010, ora 13:42
1095 citiri
MADR a acordat sprijin financiar de 1,35 mil. euro grupurilor de producatori de fructe si legume

Ministerul Agriculturii a acordat sprijin financiar de peste 1,35 milioane de euro grupurilor de producatori recunoscute preliminar si organizatiilor de producatori din sectorul fructe si legume, potrivit unui anunt al institutie, precizeaza Mediafax.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a recunoscut, pana in prezent, 16 grupuri de producatori si o organizatie de producatori din sectorul legume fructe si a acordat sprijin financiar in valoare totala de 1.358.650 de euro pentru valoarea productiei comercializate si pentru investitii.

Cea mai mare suma acordata este de 460.000 euro si a fost obtinuta de grupul de producatori Paradisul legumelor Curtici - Macea din Arad.

Fondurile au fost utilizate la construirea unui depozit in valoare totala de aproximativ 750.000 de euro, sprijinul financiar acordat reprezentand 75% din valoarea depozitului si 10% din valoarea productiei comercializata de membrii grupului de producatori de legume.

In ceea ce priveste organizatiile de producatori in sectorul legume fructe, o singura organizatie, Hortifruct Bucuresti, a obtinut sprijin financiar pentru investitii conform programului operational, in valoare de 290.000 euro.

"Grupurile de producatori recunoscute preliminar si organizatia de producatori au inclus in planurile de recunoastere si programul operational aprobat, investitii cu o valoare aproximativa de 16 milioane de euro, pentru constructii si/sau modernizari depozite, achizitionare de masini de sortat, ambalat, etichetat etc.

Pentru perioada 2010-2013, grupurile si organizatiile de producatori recunoscute preliminar pot primi sprijin financiar, atat pentru constituire si facilitati administrative, cat si pentru realizarea de investitii", se arata intr-un comunicat al MADR.

 

#sprijin financiar fructe legume , #Ministerul Agriculturii